Stap 4. Evalueren

Wat heeft het opgeleverd?

Werkdruk kun je niet in één keer aanpakken. Het is een continu proces. Hoe houd je de vinger aan de pols? Met de evaluatietool kan jij kijken of je team op de goede weg is met de aanpak van werkdruk.

Aan de slag

In de vorige stap heb je samen met het team een plan opgesteld. Zijn de acties die jullie hebben geformuleerd uitgevoerd? En hadden deze acties het gewenste resultaat? Deze vragen ga je in deze stap samen beantwoorden. Evalueer samen wat er gedaan is en pas het plan hierop aan. Want werkdruk aanpakken is een continu proces.

Uitgelicht

Leerkrachten van basisschool De Regenboog in Woerden waren de hoge werkdruk zat en bedachten samen met de directie een oplossing. Hoe werden zij een geoliede machine?

Poll

Hoe maak jij werkdruk bespreekbaar?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Tips & tools

Evalueer niet alleen op de ‘harde’ resultaten als daling van het ziekteverzuim, maar juist ook op de meer ‘softe’ factoren die zich niet makkelijk in cijfers laten uitdrukken: ervaren we steun van collega’s en leidinggevende (belangrijke buffer om werkdruk te voorkomen!), hebben we het gevoel de werkdruk zelf te kunnen beïnvloeden, is werkdruk bespreekbaar, werken we samen aan het beïnvloeden van de werkdrukfactoren?

Inspireren

Actueel