Een van de voorwaarden om de werkdruk aan te pakken is je team erbij te betrekken. Je moet het onderwerp dus bespreekbaar maken. Maar hoe? Dat leer je in stappensessie II ‘Bespreken: Hoe kun je je team betrekken en hoe kom je samen tot oplossingen?’ Deze sessie is onderdeel van een projectmatige aanpak van werkdruk die al bij veel scholen tot positieve resultaten heeft geleid. Die aanpak bestaat uit vier stappen. Bij elke stap vind je een beschrijving, praktische tools en ervaringen uit de praktijk.

Gesprekstools

In stappensessie II maak je kennis met de tools om op een effectieve manier het gesprek in het team te voeren over werkdruk. Ook leer je hoe je tot oplossingen komt voor de aanpak van werkdruk en hoe je daarin prioriteiten stelt. Je doet ervaringen op met de verschillende tools, deelt praktijkervaringen met andere scholen en je legt je ideeën vast in je actieplan ‘Aan de slag met werkdruk’.

Locatie en datum

Stappensessie II ‘Bespreken: Hoe betrek je je team en hoe kom je samen tot oplossingen?’ is op woensdag 6 maart.

Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Nieuwe Buitensociëteit, Meeting Center, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle

Inhoud

Na deze bijeenkomst:

  • weet je welke stappen je moet zetten om de werkdruk binnen je school op een systematische wijze te verminderen;
  • ben je in staat om meer draagvlak binnen je organisatie te krijgen voor de aanpak van werkdruk;
  • heb je ervaring opgedaan met methodes om op een effectieve manier oplossingen te formuleren voor de werkdruk binnen je team;
  • heb je een overzicht van tools om de oorzaken van werkdruk in je school in kaart te brengen;
  • heb je op een rij gezet welke oplossingen de werkdruk binnen je school verminderen.

Na deze sessie kun je direct met je team aan de slag!

Kosten

Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Drie bijeenkomsten

Dit is de tweede bijeenkomst uit een reeks van drie. De eerste bijeenkomst was eind november 2018 en ging over ‘Analyseren: Waar komt werkdruk vandaan?’. Bekijk hieronder de impressie.

In april 2019 volgt nog een laatste bijeenkomst. In stappensessie III ‘Evaluatie’ leer je hoe je met je team oplossingen bedenkt en uitvoert om de werkdruk te verminderen. Ook leer je hoe je de aanpak kunt evalueren.

SchoolbestuurderHR adviseurSchoolleiderDocentAnders

Woensdag 6 maart in Zwolle van 13:00 – 16:00 uur

Wil je met meerdere personen komen? Vraag hun dan ook om dit formulier in te vullen. 

De gegevens van de aanmelding worden verwerkt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet verstrekt aan derden. Wij gebruiken uw persoonsgegevens enkel voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten. Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld.

Delen via: